Digitalisering in de zorg: eerst moet de basis op orde zijn

In het Financieele Dagblad van 21 juni is de bijlage Future in Health verschenen. En wie vind je daarin terug? GROVER underdogs!

De Nederlandse gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen, waaronder personeelstekorten, stijgende kosten en een dalende levensverwachting onder de Nederlandse bevolking. Dit heeft geleid tot een oproep voor dringende actie en samenwerking tussen overheid, zorginstellingen en bedrijven.

Digitale transformatie en technologische innovaties zoals AI, apps en robots worden gezien als potentiële oplossingen om de efficiëntie en kwaliteit van de zorg te verbeteren. Goede implementatie en begeleiding zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat deze technologieën leiden tot meer gepersonaliseerde en “warme” zorg.

Er is een groeiende nadruk op preventieve zorg en gezondheidsbevordering buiten ziekenhuizen. Dit omvat aandacht voor leefstijlfactoren, aanpak van obesitas en het creëren van inclusieve leefomgevingen die sociale verbindingen en algemeen welzijn bevorderen.

Als GROVER underdogs kunnen wij juist op het gebied van voorbereiding, implementatie en begeleiding in digitalisering een interessante rol vervullen. Lees ons volledige artikel en het artikel van Carolien Venhuizen voor wie wij al eerder een opdracht uitvoerden, hieronder.