Data visualiseren

Binnen de moderne informatievoorziening is het gebruik van visualisaties niet meer weg te denken. Maar de uitdagingen vandaag de dag zijn groter dan “welke kleur moet ik gebruiken” of “welke grafiekvorm past het best bij deze boodschap”. Vragen van nu zijn “Hoe krijg ik deze boodschap goed gecommuniceerd?”, “Hoe kan ik zoveel data duidelijk presenteren?” of “Welke rollen voor visualisatie heb ik nodig in mijn Analytical Center of Excellence?”.

Dashboards

Een goed ingericht managementdashboard is een strategisch prestatie instrument waarmee u snel kunt beoordelen of uw organisatie nog op koers ligt. Ook kunt u hiermee in één oogopslag zien of er zich problemen in uw bedrijfsprocessen voordoen en waar, of het een bekend probleem is en zo ja, welke acties door welke medewerker / leidinggevende zijn uitgezet om het op te lossen.

 

In één oogopslag heeft u het overzicht

Een managementdashboard is bijzonder overzichtelijk en eenvoudig te bedienen omdat snelle interpretatie noodzakelijk is. De gebruiker heeft in één oogopslag het overzicht waarin het mogelijk is om snel van de ene naar de andere periode te springen, te schakelen tussen business units, productgroepen of klantgroepen of daarop in te zoomen.

Kenmerken dashboard

De belangrijkste kenmerken van een dashboard

  • Het is zeer overzichtelijk met doorgaans een beperkte mate van interactiviteit
  • De informatiebehoefte staat van te voren vast in de vorm van KPI’s en procesindicatoren
  • Toont verbanden in de bedrijfsvoering en is als zodanig overkoepelend
  • Standaard vormgeving die door de gebruiker zo veel mogelijk zelf kan worden aangepast
  • Het wordt automatisch periodiek ververst (dagelijks, wekelijks, etc.)

Inspiratie

Het vergelijken van prijzen en producten in de markt kan veel tijd in beslag nemen maar ze zijn onmisbaar om de juiste beslissingen te nemen.

We kunnen je helpen om deze data automatisch te verzamelen, dit bespaart je een hoop tijd! Lees hier meer.

Casus

Bij Lichtunie, handelaar in professionele verlichting, waren ze veel tijd kwijt met het vergelijken van prijzen van concurrenten. Meerdere uren per maand. Door middel van het inzetten van de juiste tools, wordt deze informatie nu automatisch opgezocht en in een database gezet. Op deze manier hoeven ze de data alleen nog maar te analyseren. Een slimme manier om een hoop uren te besparen!

Blog

Lees hier meer artikelen over hoe je zelf aan de slag kunt met data visualisatie.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Fout: Contact formulier niet gevonden.