Casussen

Satis Beveiliging: Inzicht in gedrag op website

Onbezorgd ondernemen

Satis Beveiliging

Satis Beveiliging is het beveiligingsbedrijf voor ondernemers in de regio Krimpenerwaard. De website www.satis-beveiliging.nl biedt een goed overzicht van de verschillende diensten die worden aangeboden. Maar waar is de bezoeker naar op zoek? Waar komen ze vandaan en wanneer is een website bezoek succesvol geweest?

Satis beveiliging is op zoek naar manieren om het bedrijf te laten groeien. Belangrijk uitgangspunt is het verzamelen van gegevens binnen de organisatie. Deze gegevens zouden uiteindelijk moeten leiden naar kennis en aanzetten tot de juiste acties. Een van de gegevensbronnen is data over het websitebezoek.

Hier is voor Satis een dashboard ingericht met Klipfolio, waaruit nieuwe inzichten over de bezoekers van de website naar voren moeten komen. Hoe wordt de website gevonden, waar komen bezoekers vandaan en wat doen ze op de website? Begrip hierover kan inzicht bieden in waar groeikansen liggen.

Hieronder een greep uit de belangrijkst onderdelen van dit dashboard.

Google Search Console

Dit onderdeel van het dashboard gaat over de data van Google Search Console. Allereerst is een ranking te zien van zoekwoorden die gebruikt zien in Google en waarbij Satis is gevonden.

Vervolgens kan de gebruiker inzoomen op een zoekwoord en krijgt zo meer inzicht in hoe in de loop van de tijd Satis gevonden is op de zoekwoord. In het voorbeeld is te zien dat Satis steeds beter gevonden wordt op het zoekwoord ‘beveiliging’, maar het levert nog niet veel kliks op richting de website.

Met deze inzichten kan de content van de website beter afgestemd worden op woorden waarop bezoekers blijkbaar zoeken. De effecten hiervan kunnen in dit dashboard weergegeven worden.

Bron websiteverkeer

Het is erg interessant om te weten waar je bezoekers vandaan komen. Hoe vinden ze je website? De tabel uit dit dashboard laat dit zien. Het grootste deel komt binnen via Google, maar er is ook een deel dat via andere websites binnenkomt.

Bezoekers die via een andere website komen (zogenaamd ‘referral’ verkeer) is interessant, omdat dit vaak waardevolle bezoekers zijn. Ze zijn niet per ongeluk op je site gekomen, maar hebben bijvoorbeeld vanuit een artikel op de andere website doorgeklikt. Blijkbaar was het interessant genoeg en de kans is groot dat de bezoeker je site ook graag leest. Is dat ook zo? Dat kan verder uitgezocht worden.

Hopelijk heb je een idee gekregen van de mogelijkheden die dit dashboard biedt aan Satis. Ook interesse gekregen? Wij komen graag met je in contact.