Inspiratie

Veilig gegevens over je bezoekers verzamelen

Growth hacking

Weet wat je concurrentie doet

Data verzamelen van bezoekers van je website, dat is cruciaal als je gebruik maakt van online marketing kanalen. Hiermee kan je analyseren wat er goed gaat en wat aandacht nodig heeft. Veelal wordt er gekozen voor Google Analytics. Maar wat doet Google met de data over jouw bezoekers? Hier is tegenwoordig veel om te doen. Maar er zijn alternatieven, zoals Matomo.

Dit is een open analytics platform waarbij het allerbelangrijkst is dat jij de eigenaar bent van de data. Je hoeft dit dus niet te delen. Dit is belangrijk, al helemaal gezien de nieuwe wet AVG (GDPR) de van kracht gaat in mei 2018.

Er is een gratis versie beschikbaar die je op een eigen server kan installeren. Daarnaast is er een premium versie met uitgebreidere mogelijkheden, zoals heatmaps, funnel analytics en A/B testing.

Nieuwsgierig geworden? Met Matomo bent u 100% eigenaar van uw website data. Neem contact op met Grover als u hier hulp bij wilt.

Lees hier meer over dit onderwerp.

Omzet verlies door gebrekkige datakwaliteit? doorbreek de impasse!

Marketingautomation is het walhalla voor de marketeer, toch? Je brengt een goede klantreis in beeld, realiseert prachtige uitingen en klant ontvangt de juiste boodschap op het juiste moment. Maar ja.. de data hé.

Lees hier meer over gerelateerde projecten.